D-Max Kids, žvečljive tablete

Prehrana Prehranska dopolnila D-Max Kids, žvečljive tablete

Žvečljive tablete D-Max Kids so posebno prehransko dopolnilo za normalni razvoj otrok. Tablete z okusom hruške vsebujejo vitamin D3.   Več ...

11,80 €
Zaloga:   Na zalogi

D-Max Kids žvečljive tablete vsebujejo vitamin D. Jemanje vitamina D je pomembno pri razvoju in rasti otroka. Vitamin D ima pomembno vlogo tudi pri razvoju okostja in močnih zob in poskrbi za normalno absorpcijo kalcija in fosforja v organizmu. Pri otrocih pa vitamin D poskrbi tudi za normalno delovanje imunskega sistema in učinkovito zaščito pred potencialnimi okužbami.

Vitamin D se nahaja v prehrani pri ribah, jajčnih rumenjakih, mlečnih proizvodih. Če vaš otrok ne uživa rib ali mlečnih izdelkov in uživa samo vegansko hrano, lahko pride do hudega pomanjkanja vitamina D. Izpostavljanje UV sončnim žarkom ne zagotovi zadostnih količin vitamina D v telesu, saj imajo zaščitne sončne kreme negativen vpliv na nastajanje vitamina. Pomanjkanje vitamina D lahko povzroča motnje v presnovi kalcija in fosfatov in ima posledice v zmanjšani kostni gostoti in možnost večjega tveganja pri zlomih oziroma nastanku osteoporoze v zrelih letih. Pomanjkanje vitamina D pri otrocih lahko vodi do rahitisa, deformacij skeletov, izrastlin na hrustancih in tudi v zmanjšani moči mišičnega tonusa in mišic ter večji ranljivosti za okužbe.

D-Max Kids so žvečljive tablete z hitrim delovanjem v ustni votlini. Tablete vsebujejo obliko vitamina D3, ki se nahaja tudi v človeškem telesu. Uživanje vitamina D3 je bolj primerno kot vitamin D2 in je priporočeno jemanje skozi celo leto.

Sestava D-Max Kids: 

1 tableta vsebuje 10 mg vitamina D3 in naravno sladilo ksilotol. Vitamin D3 je pridobljen iz maščobe ovčje volne (lanolin).

Lastnosti izdelka D-Max Kids:

  • 10 mg (400 I.U.) vitamina D3
  • Z sadnim okusom hruške
  • Samo enkrat dnevno
  • Naravno brez sladkorja
  • Pred začetkom uživanja je potrebno upoštevati uživanje vitamina D tudi v drugih oblikah prehranskih dopolnil (ribje olje, multivitaminsko dopolnilo ali dopolnilo s kalcijem).

Uporaba tablet D-Max Kids:

  • 1x dnevno eno tableto stopiti ali zgristi v ustih. 
  • Pred jemanjem se je potrebno prepričati o otrokovi sposobnosti grizenja tablete oziroma da jo bo stopil v ustih.

Količina, 90 tablet.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Lastnosti
Proizvajalec Vitabalans Oy
Blagovna znamka Vitabalans
Namen odpornost, za otroke
Oblika žvečljive tablete
Vsebnost vitamin D
Oznaka otroci
Oddaj svojo oceno artikla
D-Max Kids, žvečljive tablete
Tvoja ocena